Krans voor binnen.

Als je het nog niet wist ik ben gek op kransen. Uiteraard moest ik er ook een maken voor de kerst.

Dit is wat je nodig hebt:

  • Een krans (je kunt die ook zelf maken).
  • Draad. Je kunt met ijzerdraad werken of nylondraad. Ik heb deze keer gewerkt met nylondraad.
  • Takken van een conifeer (kan ook met andere dingen).
  • Iets van versiering. Ik heb bolletjes gebruikt van de Action.

kransBegin met het vast maken van je draad aan de krans. Leg dan de takken op krans (je kunt de hele krans bedekken of alleen de voorkant) en draai je draad om de aanzet heen. Leg dan je volgende bosje met takken neer. Dit plaats je zo dat je draad niet meer zichtbaar is.  Dit blijf je herhalen tot je rond bent. Als je aan het einde komt til je de eerste laag omhoog, zodat je de laatste laag daaronder kan bevestigen.

Afhankelijk van welk draad je gebruikt leg je een knoop of steek je het einde in de krans. Hoe dichter je de lagen op elkaar vast zet hoe voller hij wordt.

Ik wilde graag een hele losse krans. Dus mijn lagen liggen verder van elkaar af en ik heb langere takken gebruikt. Dit is een voorbeeld van hoe het kan. Er zijn er nog veel meer en ik moedig jullie dan ook zeker aan om verschillende dingen te proberen.

Als je krans klaar is kun je hem versieren zoals je zelf wilt. Ik heb hem heel simpel gehouden omdat de rest van mijn kerst decoratie nogal aanwezig is (vooral mijn kerstboom)

krans1Laat me weten of dat je hem leuk vind en vergeet me niet te volgen op Facebook. Ik ben van plan daar nog veel meer te delen.

https://www.facebook.com/loveyourcreativelife/

-XxX-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *