Gevulde dennenappels

Check deze super gave dennenappels voor in de tuin! Ze zijn echt super makkelijk te maken en ik ga je uit leggen hoe.

denne3Je hebt een paar dingen nodig:

  • 1 blok frituur vet (gewoon te koop bij de supermarkt)
  • Los vogel voer, ook wel strooivoer genoemd.
  • ijzerdraad met een knip tang. ik heb mijn ijzerdraad bij het tuincentra vandaan.
  • een pan
  • bakpapier of een bord (om je dennenappels op te leggen).
  • touw om ze op te hangen.
  • en natuurlijk niet te vergeten grote dennenappels. De mijne komen van de Action maar tuincentra hebben ze rond deze periode ook veel.

Het is vrij simpel. Met het ijzerdraad buig je een oog en dat bevestig je aan de dennenappel. Dan zet je een pan op het vuur en smelt je het blok frituurvet. Zet je vuur niet te hoog je wilt niet dat je vogelvoer gefrituurd word. Zodra alles gesmolten is voeg je het vogelvoer toe. De verhouding die ik aan heb gehouden was een blok van 250gr vet en twee en een halve koffiemok met vogelvoer. Je kunt zo veel doen als je wilt zolang de zaadjes maar goed glanzen van het vet, want het vet zorgt ervoor dat ze blijven plakken. Laat het mengsel wat afkoelen zodat het beter kan stollen en je niet zo lang hoeft te wachten. Dan lepel je boven de pan je dennenappels vol en leg je ze apart om te drogen. Je zal dat een aantal keer moeten herhalen voordat ze vol zitten. Hoe vaak je dit doet is aan jullie en hoe vol je ze wilt.

Tips: zet de dennenappels in de koelkast om het proces wat te versnellen. Gebruik geen het vet dit smelt je gestolde deel weer en kun je overnieuw beginnen. En denk erom zijn ze leeg kun je ze gewoon opnieuw vullen.

Zo zagen die van mij er uit in mijn voortuin, inmiddels zijn ze volledig leeg gegeten.

denne1Laat me weten wat je vind en of dat jullie nog andere leuke vogelvoer diy’s weten, want ik vind het super al die vogels in mijn tuin.

-XxX-

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *