Diy tafelkleed – voor een ronde tafel

Jeej een naai project af!

Het heeft heel lang geduurd voordat ik hier aan begon. Ik ben absoluut geen naai wonder en soms ben ik zelfs een beetje bang voor mijn naaimachine. Het is veel meten, uitrekenen en uittekenen. Dus dit is heel simpel. Het ziet er echt heel leuk uit en ga hem zeker gebruiken met de kerst.

tafel kleed 1Zo als de titel zegt, een tafelkleed voor een ronde tafel. Mijn tafel is een achthoekige tafel. Het heeft even geduurd voordat ik wist hoe ik moest beginnen. Gelukkig heb ik goeie tips gehad van een oud collega.

Meten is weten! Begin met het opmeten van je tafel van rand tot rand. Meet hoeveel je wilt hebben om over de rand te hangen. Tel dit bij elkaar op. Let op! Je overhang moet je twee keer rekenen en een beetje extra voor je zomen.

In mijn geval had ik twee lappen nodig om mijn tafel te kunnen bedekken. Die heb ik als eerst aan elkaar gezet (bovenste twee foto’s). Ik vond het makkelijk om de zoom met de strijkbout even open te strijken (zie foto rechts onder).

Nu is het de bedoeling dat je de stof in vieren vouwt (met de gestikte naad boven aan). Leg je stof op een platte ondergrond en teken met een krijtje een kwart cirkel of een halve maan, maar net hoe je het noemen wilt (foto links onder). Let op! Gebruik een krijtje, dit kun je er weer uitwassen en dat is erg handig als het de eerste keer niet gelijk goed gaat.

Knippen maar :). Knip langs je krijt lijntje en vouw je stof weer open. Nu kun je kiezen; de hele rand om spelden of zoals ik op gevoel. Ik had net te weinig stof dus het zoompje moest heel klein (foto rechts onder). tafelkleed

Dit is het eind resultaat :D. Ben blij dat ik het toch heb gedaan. Ook al lijkt het vaak heel moeilijk, als je de tijd neemt valt het reuze mee. Wat denken jullie? Leuk of niet zo? Zoals altijd laat me weten wat je vind en volg me op Facebook.

https://www.facebook.com/loveyourcreativelife/

-XxX-

Één reactie op “Diy tafelkleed – voor een ronde tafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *