Diary 5: gewoontes aanleren.

Druk, druk en druk.

Ik ben nog nooit zo druk geweest en toch hou ik tijd over. In een van mijn eerste diary’s vertelde ik dat ik een routine probeerde te creëren. Dit heeft me enorm geholpen en ik ben veel productiever en heb meer energie om iets te doen.

Voor velen is het bekend dat een mens over het algemeen 21 dagen nodig heeft om een gewoonte aan te leren. Daarnaast kun je niet alles tegelijkertijd. Dus de grootste tip is hou het klein. Neem één, max drie dingen die je wilt veranderen. En hou je daar voorlopig mee bezig tot het lukt.

Voor mij was het heel simpel eigenlijk. Ik wil eerder opstaan (iets wat ik mijn hele leven al moeilijk vind). Ik wil meer doen in een week (hier kom ik later op terug) en ik wil iedere week werken aan deze blog.

Het laatste lukt me het beste, ook omdat dit gewoon leuk is. En eerder opstaan? Dat is en zal altijd moeilijk blijven. Maar heel langzaam gaat het steeds iets beter, mijn interne klok is al wat vroeger dan voor heen. Een tip voor mensen die net als mij hun bed niet uit kunnen komen. Leg je wekker weg. En met weg bedoel ik aan de andere kant van de kamer. Dit werk bij mij super.

En meer doen in een week? Gaat veel beter als verwacht. Ik stel iedere week een lijst op van mijn prioriteiten. En stel de volgende vragen; Wat wil ik gedaan hebben in het huishouden? Wat wil ik doen aan mijn site? En wat wil ik extra doen? Ik ben heel erg klein begonnen, door bij die drie vragen steeds twee dingen te kiezen. Op dit moment heb ik bij die vragen al vier dingen staan en dat gaat me goed af. Vaak hou ik tijd en energie over om nog meer dingen te doen.

Tuurlijk, soms heb je van die dagen dat niks lukt. Geen stress, morgen weer een dag en niet opgeven. Het gaat vanzelf steeds beter.

Hebben jullie ook tips? En vinden jullie mijn diary’s leuk? Laat een reactie achter, ik ben erg benieuwd 😀

-XxX-

https://www.facebook.com/loveyourcreativelife/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *