Diary 4: Positief blijven.

Positiviteit.

Een veel gebruikt woord en bij iedereen bekend denk ik. Je hoort vaak dat je het van de positieve kant moet zien. Dat een positieve houding je veel verder brengt. Maar waarom is het dan, dat het helemaal niet zo makkelijk is. Als positiviteit zo goed voor je is waarom is het dan zo @#$@%$ moeilijk om altijd het zonnetje in huis te zijn?

Dat hier boven is iets waar ik op dit moment heel bewust mee bezig ben. Als je de dag goed begint, blijft hij dat vaak ook. Maar hoe doe je dat? Heel eerlijk, ik heb geen idee, ik doe maar wat. Soms gaat dat goed de andere keer loop ik over van stress en frustratie.

Ik ben er wel achter dat positiviteit een bewuste keuze is. En jezelf streng toe spreken als je brein (je gedachten) met je op de loop gaat, langs een pad van dat kan jij niet.

Makkelijk? Nee, absoluut niet, maar het is voor mij een manier om met de situatie om te gaan. Het hebben van geen werk, geld zorgen en een leven waarin iedereen het beter lijkt te doen (let op het woord lijkt). Is iets wat ik probeer los te laten zodra ik ’s ochtends wakker word. Ik kies voor dingen die mij gelukkig maken, zoals dansen, schrijven en hobbyen. Het is tenslotte mijn leven toch?

Ik daag iedereen uit eens goed te bedenken wat je gelukkig maakt. Schijf desnoods een lijstje. Zodra je brein negativiteit op je af vuurt ga jij je lijstje af. Je zult al gauw merken dat je niet veel nodig hebt om gelukkig te zijn. Dit helpt mij om positief te blijven ondanks alle narigheid waarmee we allemaal wel eens te maken hebben.

Heb je tips of suggesties? laat ze vooral achter, ik kan nog wel wat hulp gebruiken.

-XxX-

Één reactie op “Diary 4: Positief blijven.

  1. Wow mooi geschreven Debby.
    En erg herkenbaar voor mij voor een tijd geleden.
    Je doet het hartstikke goed. Iedereen heeft wel eens een slechte dag dus als je eens niet kan beginnen met een lach maak je er niet te druk om.

    Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *